Spring naar content

Whitepaper beweegvriendelijke omgeving vernieuwd

Onze whitepaper over de beweegvriendelijke omgeving heeft een metamorfose ondergaan. De whitepaper is uitgebreid met de meest recente beschikbare inzichten, trends en ontwikkelingen, waardoor beleidsmakers en andere professionals de juiste ondersteuning krijgen bij het agenderen en/of creëren van een beweegvriendelijke omgeving. 

Mensen zijn vandaag de dag steeds minder actief tijdens werk, huishouden en vrije tijd. Voor een goede gezondheid is het noodzakelijk dat mensen voldoende bewegen. Een gezonde leefstijl en gezonde voeding zijn enorm belangrijk. Ook de inrichting van de woon- en leefomgeving speelt een belangrijke rol. Een leefomgeving die uitnodigt tot bewegen, spelen, sporten en ontmoeten, stimuleert gezond gedrag.

Wat je in het whitepaper kunt vinden

Dit whitepaper laat zien wat een beweegvriendelijke omgeving precies inhoudt en helpt beleidsmakers en andere professionals bij het agenderen en creëren van een beweegvriendelijke omgeving. Ook helpt het collega’s uit andere sectoren of domeinen (meer) sport- en beweeginclusief te laten werken en denken bij het ontwerpen van de leefomgeving.

Het whitepaper behandelt onder meer wat een inclusieve beweegvriendelijke omgeving is, hoe beweegvriendelijk Nederland is, wat er op de politieke agenda staat, hoe je tot beleid voor een beweegvriendelijke omgeving komt, welke instrumenten er voor een beweegvriendelijke omgeving zijn en hoe je vandaag al aan de slag kunt.

Wat het verschil is met de eerste versie van het whitepaper

Naast het aanpassen van de look and feel zodat deze in lijn is met de huisstijl van Kenniscentrum Sport & Bewegen, is ook de inhoud volledig vernieuwd en uitgebreid. Het gaat bijvoorbeeld om:

  • Een (visuele) update van bestaande modellen zoals het BVO-model en het stappenplan;
  • Bestaande informatie die is geüpdatet volgens de laatste ontwikkelingen;
  • Nieuwe informatie toegevoegd over de Omgevingswet, inclusiviteit en integrale samenwerking.

We nodigen je uit om het vernieuwde whitepaper over de beweegvriendelijke omgeving te bekijken. Veel leesplezier!

Wil jij deze updates voortaan direct in je mailbox ontvangen?

Meld je dan aan voor de kennisupdate gemeente!

kennisupdate gemeente