Trouw: Tienduizenden sporters met een beperking krijgen niet de goede hulp. Dus sporten ze maar niet
“Enkele tienduizenden mensen met een fysieke beperking doen niet aan sport omdat ze niet de goede hulp krijgen. Bij pogingen om de kostbare hulpmiddelen vergoed te krijgen worden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Zorgverzekeraars geven zonder wettelijke basis vaak nul op rekest en verwijzen naar gemeenten. Maar veel gemeenten wijzen de aanvragen af, met een beroep op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Om medewerkers van gemeenten, zorgverzekeraars en leveranciers te wijzen op wat er mogelijk is en wat de regels zijn, heeft het Kenniscentrum Sport & Bewegen een Handreiking Sporthulpmiddelen opgesteld.”
Het dagblad Trouw heeft op 20 juli uitgebreid aandacht besteed aan de problematiek van verstrekking van sporthulpmiddelen. Expert Lonneke Schijvens van Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft vanuit de projectgroep Sporthulpmiddelen toelichting gegeven. Aan de onlangs verschenen Handreiking Sporthulpmiddelen is gewerkt door Special Heroes Nederland, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Vereniging Gehandicaptensport Nederland en Esther Vergeer Foundation.
Vragen?
Neem contact op met Jacqueline Kronenburg of persvoorlichter Anja van Ginhoven.
Lees ook:
- Hoofdredactioneel commentaar verschenen in Trouw op 21 juli
- Een artikel in Trouw met het verhaal van Wesley van Ingen – met bijzondere foto’s van Wesley in actie op krukken – die wacht op het moment dat hij met blades kan trainen voor amputatievoetbal
- AD interviewde voetballer Wesley van Ingen over de moeilijkheid van het verkrijgen van vergoedingen voor sporthulpmiddelen. Bekijk de video.
- Alle informatie over de handreiking sporthulpmiddelen
- Ons nieuwsbericht ‘Sporthulpmiddelen: beter beschikbaar en bereikbaar’ (24 juni 2020)