Nieuwe podcast-serie ‘Sport Doet Groen’ krijgt duurzaamheid tussen de oren
Vandaag lanceert Kenniscentrum Sport & Bewegen een nieuw podcastplatform: Sport Doet Groen. In een serie vraaggesprekken op locatie worden thema’s besproken die de duurzame sportsector aangaan, zoals CO2-reductie, circulariteit en milieuvriendelijk veldbeheer. De eerste podcast is nu te beluisteren via o.a. Spotify, iTunes en natuurlijk www.duurzamesportsector.nl. De podcast is ook in beeld te bekijken.
Projectleider verduurzaming sportaccomodaties Michael Poot gaat iedere aflevering in gesprek met een deskundige uit het werkveld. Voor de eerste aflevering was hij te gast bij hockeyclub MHC Soest en sprak met Danny van de Roest (Maverick) over gedragsverandering in relatie tot CO2-reductie. Tijdens de opnames werden we ook bezocht door Pim van Asch (beleidsmedewerker gemeente Soest) en Richard Mot (penningmeester MHC Soest) om ons meer te vertellen over de kracht van samenwerking tussen gemeente en sportclub om resultaat te boeken. Benieuwd naar dit gesprek? Kijk dan hier voor het interview met Richard Mot van MHC Soest.
Michael Poot, specialist duurzaamheid: “Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt onderdeel uit van het Kennis-en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed (KEMV). Wij hebben de taak om sportverenigingen, gemeenten en ondernemers te helpen met het verduurzamen van hun sportaccommodaties. Er is veel te vertellen en wij willen zoveel mogelijk kennis en ervaring delen. Dit doen we o.a. met de Serious Game, maar vooral ook via het platform www.duurzamesportsector.nl. Wij zijn continu op zoek naar mogelijkheden om ons verhaal op een pakkende wijze over de bühne te brengen. Podcasting is hiervoor een uitstekend instrument en is niet voor niets met een enorme opmars bezig. Het biedt ons de mogelijkheid om ons geluid te laten horen (en zien) aan een bredere doelgroep. We kijken daarom uit naar de eerste reacties.”
De komende weken volgen nog afleveringen over o.a. afvalscheiding bij sportclubs en de uitdagingen van een milieuvriendelijk veldbeheer.”