Hoe draagt kickboksen bij aan de veerkracht van jongeren?
De afgelopen twee jaar keken we naar de pedagogische waarde van kickboksen voor jongeren voor wie het opgroeien in onze prestatiesamenleving lastiger is dan voor hun leeftijdsgenoten. Voor deze ‘vechtende jongeren’ lijkt vechtsport een aantrekkelijk middel om zelfvertrouwen, erkenning en respect te verkrijgen. Hoe kun je met vechtende jongeren op en buiten de mat werken aan hun talenten? Hoe gebruik je deze vechtsport om veerkracht te vergroten?
Op 16 november van 14.00 tot 16.00 uur delen we de opbrengsten van ons onderzoek tijdens een symposium dat plaats vindt bij El Otmani Gym in Amsterdam. Het symposium is gratis en ook via een livestream te volgen.
Ons doel met dit onderzoeksproject was om pedagogen in de sport, kickbokstrainers en jongerenwerkers concrete handvatten te bieden om adequaat met vechtende jongeren te kunnen werken. Beleidsmakers geven we graag inzichten hoe kickboksen van meerwaarde kan zijn voor vechtende jongeren.
Wat kun je verwachten?
- Profielen van jongeren die naar voren kwamen in ons onderzoek;
- Randvoorwaarden voor gyms die met vechtende jongeren willen werken;
- Do’s en don’ts voor trainers en jongerenwerkers die bij deze jongeren kickboksen als middel willen inzetten;
- Inzichten voor beleidsmakers hoe kickboksen van meerwaarde kan zijn voor vechtende jongeren;
- Een live interview met Hesdy Gerges.
Dus ben je jongerenwerker, pedagoog, trainer of beleidsmaker die interesse heeft in of al werkt met kickboksen als middel? Meld je dan nu aan via dit aanmeldformulier dan sturen we jou in november de link naar de livestream. Wil je het eindsymposium op locatie bijwonen, geef dat dan aan in het aanmeldformulier. Afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen berichten wij je of dat mogelijk is.
Het onderzoek is medegefinancierd door Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Bij het project zijn de volgende partners betrokken: Hogeschool Utrecht, Hogeschool Windesheim, Vrije Universiteit Amsterdam, Slimani Gym, El Otmani Gym, Travers Welzijn, Farent, NIVM, Kenniscentrum Sport & Bewegen en Fontys Hogeschool Pedagogiek.
Foto: FaceMePLS, Flickr.com