Spring naar content

E-learning Typen ouders: in gesprek over sport en bewegen

In gesprek gaan met ouders over het sport- en beweeggedrag van hun kinderen is niet altijd even makkelijk. Toch heb je hier als kinderfysiotherapeut, JGZ-professional of sociaal werker regelmatig mee te maken en is het belangrijk om deze gesprekken aan te blijven gaan. Inzetten op sport en bewegen kan namelijk preventief werken als het gaat om de gezondheid van kinderen. Om professionals te helpen bij dit soort gesprekken, heeft Kenniscentrum Sport & Bewegen de korte e-learning ‘Typen ouders: in gesprek over sport en bewegen’ ontwikkeld.

Het gesprek over bewegen

Preventief inzetten op sport en bewegen bij het opgroeien van kinderen loont. Bewegen heeft een positief effect op de gezondheid van kinderen, nu én op latere leeftijd. Naast dat het een gezonde ontwikkeling bevordert, helpt het ook problemen op zowel lichamelijk als mentaal vlak te voorkomen. Als professional kun je kinderen helpen voldoende te bewegen en de ouders daarbij betrekken. Het gesprek over het beweeggedrag van kinderen verloopt met de ene ouder makkelijker dan met de andere ouder. Deze e-learning biedt kennis over verschillende typen ouders en reikt handvatten aan die jou als professional helpen het gesprek over bewegen zo succesvol mogelijk te voeren.

Oudersegmenten

De e-learning is gebaseerd op een model van Market Response. Het model weergeeft verschillende niveaus van motieven en houdingen ten aanzien van het ouderschap. Ouders kunnen verschillen op deze niveaus en motieven. Deze ‘oudersegmenten’ vormen een handige kapstok die je als professional kunt gebruiken om jouw boodschap goed over te brengen naar ouders. In de e-learning leer je wat de verschillende typen ouders zijn. Door middel van casussen leer je ook hoe je de typen kunt herkennen. Tussendoor krijg je handvatten, do’s en dont’s voor het gesprek met ouders over het sport- en beweeggedrag van hun kind.

Is de e-learning wat voor jou of een collega? Je vindt hem op deze productpagina.

Wil jij deze updates voortaan direct in je mailbox ontvangen?

Meld je dan aan voor de Kennisupdate Jeugd!