Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Omgevingsverkenning duiksport

een onderzoek naar risico's in de duiksport en naar de behoefte om toezicht te houden op de duikuitrusting

Auteur(s): Gisela Heijne-Kloet

De signaleringsafdeling Non Food productveiligheid heeft, naast het voorbereiden van handhavingsactiviteiten, de taak in kaart te brengen welke specifieke doelgroepen in het bijzonder beschermd moeten worden en op welke werkterreinen de VWA/ Keuringsdienst van Waren een actievere rol zou kunnen vervullen. In het project, waarvan dit rapport het resultaat is, is een omgevingsverkenning uitgevoerd met betrekking tot de duiksport in Nederland. De centrale onderzoeksvraag in dit rapport luidt: welke actie kan de VWA/KvW ondernemen om risico’s voor sportduikers te verkleinen? En meer specifiek is de vraag: welk aandeel hebben persoonlijke beschermingsmiddelen bij het ontstaan van ongevallen in de duiksport? Voor het beantwoorden van deze vragen zijn diverse bronnen gebruikt, waarbij tevens personen zijn geïnterviewd die een centrale positie innemen in de duikwereld.

Literatuurverwijzing: Heijne-Kloet, G. (2004). Omgevingsverkenning duiksport: een onderzoek naar risico's in de duiksport en naar de behoefte om toezicht te houden op de duikuitrusting. Zwijndrecht: Voedsel en Waren Autoriteit.

Omschrijving