Spring naar content

8 publicaties gevonden

  • een veldwerkonderzoek in de zomer van 2021

    Op zomerse dagen worden buitenzwemplekken in en om Utrecht veel bezocht. Omdat cijfers over beschikbare en gebruikte capaciteit niet aanwezig zijn, heeft de gemeente Utrecht het Mulier Instituut gevraagd onderzoek…

    Rapport
  • Tekorten aan buitenzwemwater kunnen leiden tot ongewenste gevolgen, zoals mensen die gaan zwemmen op ongewenste locaties (gevaarlijke plekken of slechte waterkwaliteit), te drukke zwemplekken met bijbehorende problematiek (overlast, verkeerstopstoppingen) en…

    Rapport
  • In dit document wordt inzicht gegeven in hoe zwemmen in oppervlaktewater, en met name de zwemveiligheid in Nederland, is geregeld. Welke partijen houden zich hiermee bezig? Wat zijn hun rollen?…

    Rapport
  • inzicht in de zwemwaterbehoefte nu en in de toekomst (2025 en 2035)

    De gemeente Gooise Meren streeft naar een goede spreiding van sportaccommodaties waarbij per accommodatie rekening wordt gehouden met het verzorgingsgebied. In deze rapportage, opgesteld door het Mulier Instituut, wordt inzicht…

    Rapport
  • veilig opgroeien en meedoen in Nederland waterland

    Het Nationaal Plan Zwemveiligheid 2020-2024 richt zich op het borgen en verder verhogen van de zwemveiligheid in Nederland. Hiermee dient bereikt te worden iedereen in Nederland kan genieten van al…

    Beleidsnota
  • vragenlijstonderzoek naar de ervaring en beleving van lifeguards tijdens hun werk bij kust- en binnenwateren

    In opdracht van de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft het Mulier Instituut onderzoek uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in de ervaring en beleving van lifeguards met hun werk wanneer…

    Rapport
  • beschrijvingen van casestudies bij vijf zwemlocaties

    Waar het gaat om zwembaden en kustwater is veel kennis beschikbaar over de maatregelen die worden genomen om de veiligheid te waarborgen, maar bij de aangewezen zwemlocaties in de binnenwateren…

    Rapport