Kennisbank
De Kennisbank Sport & Bewegen bevat ruim 21.000 publicaties. Niet alleen over sport en bewegen, maar bijvoorbeeld ook over leefstijl en gezondheid. Deze Kennisbank biedt een overzicht van onderzoek, beleid en ervaringen uit de praktijk. Het gaat daarbij om sport als doel en sport als middel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
21 publicaties gevonden
-
kerncijfers LIS
Dit rapport biedt een globaal overzicht van de stand van zaken van de letselproblematiek in Nederland en inzicht in de ontwikkeling over de laatste 10 jaar (2012-2021). Het betreft o.a.…
-
building synergies to maximize impact
In this article, we examine the potential benefits of large-scale physical activity promotion strategies on the Sustainable Development Goals (SDGs). We do this by describing the unresolved global pandemic of…
-
letsels 2019
Dit rapport geeft een overzicht van de belangrijkste kerncijfers met betrekking tot letsel in 2019. Het biedt een globaal overzicht van de stand van zaken van de letselproblematiek in Nederland…
-
eindrapport vooronderzoek
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft samen met ouderen, professionals en lokale partners een vernieuwende aanpak ontwikkeld, genaamd Doortrappen. Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk…
-
verkeersveilig gedrag, hoe kan verkeersveiligheidsbeleid profiteren van inzichten rondom automatische gedragsbeïnvloeding?
Veel verkeersveiligheidsmaatregelen bestaan uit van bovenaf opgelegde regels, verplichtingen, verboden of geboden. Er zijn echter ook strategieën om mensen op zo’n manier te beïnvloeden dat ze automatisch het gewenste gedrag…
-
een handreiking voor het opstellen of versterken van een lokale aanpak veilig fietsen
Het ministerie van I&M heeft in 2012 met oog op de stijgende lijn van het aantal gewonden en doden in het verkeer de Beleidsimpuls Verkeerveiligheid vastgesteld. De focus van de…
-
voorbeelden en antwoorden op veelgestelde vragen
Een veilige inrichting van de omgeving van scholen heeft binnen veel gemeenten de aandacht. Er bestaan geen strikte richtlijnen over hoe een schoolzone eruit moet zien. Wel wordt in Nederland…
-
tips en ideeën voor veilig verkeer rond de basisschool
De wens om de verkeersveiligheid rond basisscholen te verbeteren maakt veel creativiteit los bij ouders, leerkrachten, schooldirecties en verkeerskundigen. De publicatie Veilig door de schoolspits biedt tientallen voorbeelden van verkeersactiviteiten…
-
projecten kiezen en financieren
Het ligt voor de hand om op het gebied van verkeer en vervoer op bestuurlijk vlak samen te werken. Van nature is verkeer immers grensoverschrijdend. En veel verkeersproblemen vragen daarom…
-
de looproute centraal
Deze handreiking geeft inzicht in het hele proces van een ontoegankelijke naar een toegankelijke looproute. De handreiking biedt concrete tips voor elke fase om op constructieve wijze samen aan de…