Kennisbank
De Kennisbank Sport & Bewegen bevat ruim 21.000 publicaties. Niet alleen over sport en bewegen, maar bijvoorbeeld ook over leefstijl en gezondheid. Deze Kennisbank biedt een overzicht van onderzoek, beleid en ervaringen uit de praktijk. Het gaat daarbij om sport als doel en sport als middel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
15 publicaties gevonden
-
Ontwikkel jij sport- en beweegprogramma’s of voer jij deze uit? Betrek je hierbij ouders of zou je dat graag willen? Ouders Erbij! helpt jou als professional om ouderbetrokkenheid bij beweegstimulering te…
-
de belangrijkste verbeterpunten in beeld
Deze infographic geeft een samenvatting van de belangrijkste verbeterpunten in de klantreis sporthulpmiddelen. Lees de Handreiking sporthulpmiddelen voor een complete weergave van de projectuitkomsten, inclusief concrete aanbevelingen voor alle partijen…
-
samen zorgen dat sporters geen extra beperking ervaren
Handreiking voor het beter beschikbaar en bereikbaar maken van sporthulpmiddelen met een goede kwaliteit, die betaalbaar zijn voor de klant. Daarnaast biedt deze handreiking aanknopingspunten om (landelijk of regionaal) beleid…
-
infographic
Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft onderzoek laten doen naar de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen en de inzet van sporthulpmiddelen voor iemand met een fysieke beperking. In het onderzoek…
-
Reactie van Special Heroes Nederland, Gehandicaptensport Nederland, de Esther Vergeer Foundation en Kenniscentrum Sport & Bewegen op de nota ‘Sport en bewegen voor mensen met een beperking vanzelfsprekend in 2030’. Zie ook…
-
resultaten enquête onder gemeenten over verstrekking WMO sporthulpmiddelen
Resultaten van een enquête die Kenniscentrum Sport & Bewegen en Stichting Special Heroes Nederland in 2019 hielden onder alle (355) gemeenten naar de verstrekking van WMO sporthulpmiddelen.
-
gebruik van elektronische hulpmiddelen bij sport en bewegen
Twee vijfde van de Nederlanders (44%) van 16 tot 80 jaar gebruikte in 2019 één of meer elektronische hulpmiddelen om te sporten en bewegen (sporters: 51%). In 2016 was dat…
-
Bij een mytylschool is gekoppeld aan een zes weken durende interventie onderzoek verricht. De belangrijkste resultaten: Kinderen met een minder zware lichamelijke beperking boeken vooruitgang als drijfmiddelen actief worden afgebouwd.…
-
hoe leerkrachten hun eigen deelschoolwerkplan bewegingsonderwijs kunnen opstellen
Dit boek is het eerste boek uit de reeks ”Didactiek van het bewegingsonderwijs en de sport”. Dit boek (Naar een werkplan bewegingsonderwijs) biedt leerkrachten in het basis-, voortgezet- en speciaal…
-
fysieke fitheid en fysiek gedrag bij (rolstoel-rijdende) kinderen en adolescenten met spina bifida (met een samenvatting in het Nederlands)
Rolstoel-rijdende kinderen en hun ouders geven aan dat er veel factoren zijn die het lastig maken om mee te doen met beweegactiviteiten zoals buitenspelen en sporten. Helaas zijn hulpmiddelen (zoals…