Kennisbank
De Kennisbank Sport & Bewegen bevat ruim 21.000 publicaties. Niet alleen over sport en bewegen, maar bijvoorbeeld ook over leefstijl en gezondheid. Deze Kennisbank biedt een overzicht van onderzoek, beleid en ervaringen uit de praktijk. Het gaat daarbij om sport als doel en sport als middel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
143 publicaties gevonden
-
3.6 miljoen Nederlanders zijn 65 jaar of ouder. Dat is twintig procent van de totale Nederlandse bevolking. Volgens een schatting van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu telt ons land…
-
een inkijk in de organisatie van de Nederlandse esportswereld
Deze (interactieve) factsheet geeft je een inkijk in de organisatie van de Nederlandse esportswereld met gegevens over teams, competities en game-uitgevers. Ook krijg je inzicht in de kijkcijfers, het prijzengeld,…
-
van een visie naar een kansenkaart op provinciaal niveau
Iedere provincie heeft een eigen visie met betrekking tot de beweegvriendelijke omgeving. De leefomgeving speelt een grote rol in de gezondheid van de inwoners. Denk hierbij aan veilige wandel- en…
-
Deze inspiratiesheet is bedoeld voor buurtsport- en cultuurcoaches die mensen die in armoede leven stimuleren door middel van sport, bewegen en culturele activiteiten. Van jong tot oud. Wat speelt er…
-
onderzoeksresultaten en tips
In 2019 hebben het Amsterdam UMC en Tranzo, Tilburg University een rookvrij beleid op 16 sportverenigingen onderzocht. In deze factsheet worden resultaten en tips gepresenteerd, gebaseerd op interviews met 87…
-
zomer 2020
Uit een zomerpeiling door Stichting Wandelnet onder 772 respondenten blijkt dat 66% van de respondenten dit jaar meer is gaan wandelen. 43% wandelde voorheen niet of nauwelijks. 69% wandelt zowel…
-
In april 2020 heeft Wandelnet een vragenlijst verspreid over het belang van wandelen tijdens de coronacrisis. 581 respondenten deden mee aan het onderzoek. 98% van de respondenten geeft aan ook…
-
factsheet 2020/8
Topsport brengt, mede door groter wordende (financiële) belangen, integriteitsrisico’s met zich mee. Het gaat hierbij om afwijkingen van de regels, waarden en normen in de sport door doping, matchfixing, seksuele…
-
Dit factsheet heeft aandacht voor: wie zijn de ondertekenaars van de lokale sportakkoorden? Wat zijn de meest genoemde thema’s in de lokale akkoorden en is er afstemming op andere gemeentelijke…
-
Discriminatie in de sport heeft vele gezichten. Denk aan discriminerende scheldpartijen op het sportveld, aan antisemitische en racistische spreekkoren vanaf de voetbaltribune of aan iemand die een lidmaatschap geweigerd wordt…