Kennisbank
De Kennisbank Sport & Bewegen bevat ruim 21.000 publicaties. Niet alleen over sport en bewegen, maar bijvoorbeeld ook over leefstijl en gezondheid. Deze Kennisbank biedt een overzicht van onderzoek, beleid en ervaringen uit de praktijk. Het gaat daarbij om sport als doel en sport als middel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
202 publicaties gevonden
-
praktijkvoorbeelden
Sport en bewegen bieden talloze mogelijkheden om de zorgdruk te verlagen en mensen gezonder te maken. Maar het opzetten van een samenwerking tussen sport en zorg brengt de nodige uitdagingen…
-
fact- en tipsheet
Voor een gezonde groei en ontwikkeling is het belangrijk dat baby’s en peuters veel bewegen, voldoende slapen, en weinig tijd met een beeldscherm doorbrengen. In het My Little Moves (MLM)…
-
twaalf werkzame elementen om inclusief sporten en bewegen te stimuleren
De redenen waarom mensen niet of minder deelnemen aan sport verschilt op individueel niveau. Ze ervaren belemmeringen op het gebied van leeftijd, gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid en/of sociale positie.…
-
checklist
Deze checklist is bedoeld om snel en eenvoudig te kijken of je lokale/regionale samenwerking goed verloopt. Zet een vinkje bij de onderdelen. Bespreek de uitkomsten met elkaar en kijk waar…
-
inzicht in impact instrumenten
Sport- en beweegprojecten kunnen impact maken op maatschappelijke doelen, maar hoe toon je dat aan? Er zijn verschillende instrumenten om je te helpen inzicht te krijgen in de resultaten en…
-
65 jaar en ouder
De sociaaleconomische positie (SEP) van senioren hangt samen met hun sport- en beweegdeelname. 8,3 procent van de senioren (65 jaar en ouder) bevindt zich in een lage SEP. Senioren in…
-
26-64 jaar
De sociaaleconomische positie (SEP) van volwassenen hangt samen met hun sport- en beweegdeelname. 4,6 procent van de volwassenen tussen 26 en 64 jaar bevindt zich in een lage SEP. Volwassenen…
-
Langdurig zitten brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Deze risico’s uiten zich veelal op de lange termijn in hart- en vaatziekten, diabetes II en verschillende vormen van kanker. Ondanks dat dit…
-
aan de slag met doorfietsroutes
In deze publicatie ontdek je wat doorfietsroutes zijn, wie er gebruik van maken, met welke ontwerptips je rekening moet houden bij het aanleggen van een doorfietsroute en hoe je het…
-
Leefstijl en preventie krijgen steeds meer aandacht, ook in de tweedelijnszorg. Een gezonde, actieve leefstijl kan de medische behandeling ondersteunen, helpen bij het herstel en specialistische zorg voorkomen. Maar hoe…