Kennisbank
De Kennisbank Sport & Bewegen bevat ruim 22.000 publicaties. Niet alleen over sport en bewegen, maar bijvoorbeeld ook over leefstijl en gezondheid. Deze Kennisbank biedt een overzicht van onderzoek, beleid en ervaringen uit de praktijk. Het gaat daarbij om sport als doel en sport als middel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
22 publicaties gevonden
-
Leerkrachten schakelen vaak leerlingen in als helpers. Zij vinden het thema Bewegen regelen om meerdere redenen belangrijk: zelfstandigheid van leerlingen vergroten, beweegtijd maximaliseren en instructietijd minimaliseren. Uit onderzoek blijkt dat…
-
Lesmap om leerlingen op de basisschool tijdens lessen lichamelijke opvoeding kennis te laten maken met sport. De map bevat leskaarten om leerlingen kennis te laten maken met eenvoudige klimvormen. In het…
-
Overzicht van wat het examen in het vak bewegen, sport en maatschappij op het havo moet inhouden. Het bevat een overzicht van de examenstof.
-
Overzicht van wat het examen in het vak bewegen, sport en maatschappij op het vwo moet inhouden. Het bevat een overzicht van de examenstof.
-
vmbo
Overzicht van wat het examen in het vak lichamelijke opvoeding 1 op het vmbo moet inhouden. Het bevat een overzicht van de examenstof.
-
vmbo
Overzicht van wat het examen in het vak lichamelijke opvoeding 2 op het vmbo moet inhouden. Het bevat een overzicht van de examenstof.
-
tweede fase
De Handreiking voor het schoolexamen hoort bij de vernieuwingen die in 2007 zijn ingegaan in de tweede fase van het voortgezet onderwijs. Basis voor deze vernieuwingen is de ministeriële nota…
-
ijkpunten voor het curriculum van het examenvak LO2 vmbo-gl/tl
Deze publicatie bevat toetsvoorbeelden voor het schoolexamenvak Lichamelijke Opvoeding 2 voor vmbo-gl/tl. het doel hiervan is om de eindtermen te concretiseren en docenten beter in staat stellen om de praktische…
-
In het Basisdocument bewegingsonderwijs, een gezamenlijke publicatie van SLO en KVLO, zijn de kerndoelen verder uitwerkt in leerlijnen en tussendoelen voor alle leeftijdsgroepen (van 1/2 tot en met 7/8). Een…
-
voorstellen voor een programma bewegingsonderwijs in het praktijkonderwijs
In dit document worden de doelen, inhouden en werkwijze voor bewegingsonderwijs binnen het bestek van praktijkonderwijs verkend. Er zijn voor het bewegingsonderwijs in het praktijkonderwijs nu geen richtlijnen en docenten…