Kennisbank
De Kennisbank Sport & Bewegen bevat ruim 21.000 publicaties. Niet alleen over sport en bewegen, maar bijvoorbeeld ook over leefstijl en gezondheid. Deze Kennisbank biedt een overzicht van onderzoek, beleid en ervaringen uit de praktijk. Het gaat daarbij om sport als doel en sport als middel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
21.962 publicaties gevonden
-
Infographic over het percentage vanuit de BRC (Brede Regeling Combinatiefuncties) ingezette fte’s en het gemiddeld gehanteerde normbedrag van gemeenten die een hoger normbedrag van 50.000 euro per fte hanteren tussen…
-
Op 14 december 2022 is het Hoofdlijnen Sportakkoord II ondertekend. Het Mulier Instituut heeft de uitvoering van het eerste Sportakkoord gemonitord, zowel de voortgang van de zes deelakkoorden als de…
-
De Radboud Universiteit, het Mulier Instituut en de Erasmusuniversiteit hebben in 2021 en 2022 onderzoek gedaan naar de mate waarin ongelijkheid in sport toe- of afneemt door COVID-19. Hoe spelen…
-
Column van Hugo van der Poel, directeur van het Mulier Instituut, in het vaktijdschrift Sport & Gemeenten van april 2023 over een heilig geloof van sommige politici in het kansengelijkheidsbeleid…
-
evaluatie pilot Alliantie Gelijkspelen 4.0
Gemeenten en sportclubs willen zich inzetten voor meer lhbti+-acceptatie in de sport. Maar ze hebben voor hun gevoel vaak niet genoeg kennis om hiermee aan de slag te gaan. Daarom…
-
wat verandert er inhet beweeggedrag van leerlingen en waar vindt de verandering plaats?
Naarmate leerlingen ouder worden, lijkt de fysieke activiteit van leerlingen af te nemen. Dit terwijl het aantal gereguleerde uren lichamelijke opvoeding toeneemt in het voortgezet onderwijs (VO) ten opzichte van…
-
werkgeverschap vakleerkrachten
Dit artikel gaat over werkgeverschap in het PO. Wanneer je als vakleerkracht in een andere cao zit, betekent dat in de praktijk vaak dat het schoolbestuur waar je de gymlessen…
-
deelnemen aan de beweeg- en sportcultuur
Dit is het tweede artikel van een drieluik over doelstellingen van het vak bewegingsonderwijs en effecten ervan op de praktijk. De artikelenreeks beschrijft een vakopvatting waarin beter leren bewegen de…
-
wat doet de Halo om studenten toe te rusten en tegelijkertijd ook de sport als derde opvoedingsmilieu te stimuleren?
Het vak lichamelijke opvoeding (bewegingsonderwijs) heeft tot doel dat leerlingen beter leren bewegen vanuit een pedagogisch perspectief. Ze worden meer(voudig) bekwaam en enthousiast om nu en later deel te nemen…
-
Hoe creëer je een speelplein waar leerlingen samen zelfstandig kunnen spelen en waar iedereen met zorg voor elkaar plezier beleeft aan bewegen; Hoe regel je een speelplein waar, ook met…