Kennisbank
De Kennisbank Sport & Bewegen bevat ruim 21.000 publicaties. Niet alleen over sport en bewegen, maar bijvoorbeeld ook over leefstijl en gezondheid. Deze Kennisbank biedt een overzicht van onderzoek, beleid en ervaringen uit de praktijk. Het gaat daarbij om sport als doel en sport als middel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
21.990 publicaties gevonden
-
een overzicht van de scores op de Kennisindicator Beweegvriendelijke Omgeving in 2020 en 2022, factsheet 2023/21
Het Mulier Instituut brengt in kaart hoe beweegvriendelijk Nederland is. Dat doen we met de Kernindicator Beweegvriendelijke omgeving (KBO). In 2022 scoort Nederland daarop hoger dan in 2022, blijkt uit…
-
Het gebruik van workout-supplementen lijkt gangbaar geworden. Er bestaan speciale supplementen voor sporters. Vóór het sporten worden ze ingenomen om de prestaties te verbeteren. Na het sporten gebeurt dat om…
-
Vanaf maart 2020 heeft de Nederlandse samenleving te maken met de uitbraak van het coronavirus. In opdracht van het ministerie van VWS bracht het RIVM in kaart hoe de leefstijl,…
-
Voor een goede gezondheid is het belangrijk om regelmatig te bewegen en niet te veel te zitten. Het RIVM heeft een methode ontwikkeld om op een standaard manier te berekenen…
-
een leven lang sporten
Dit artikel gaat in op de vraag: waarom stoppen nieuwe ouders met sporten na het krijgen van een kind? Dat lijkt voor de hand te liggen vanwege de mindere gezondheid…
-
hoe bereik je mensen die niet sporten? (deel 2 van 3)
Het doel van het Sportakkoord II is om meer Nederlanders te laten sporten. Het preventieakkoord streeft naar een beweegdeelname van 75% in 2040. Maar hoe bereik je mensen die niet…
-
een studie naar de institutionele context van (crimineel) ondermijnend gedrag in het voetbal
Amateur voetbalverenigingen zijn kwetsbaar voor (criminele) ondermijning. De inmenging van bijvoorbeeld een grote sponsor kan ondermijnend werken als die bepaalde eisen stelt, of als de club te afhankelijk is van…
-
Niet alle kinderen in Nederland behalen een zwemdiploma A. En niet alle kinderen gaan na A door voor B en C. Financiële belemmeringen kunnen daar een rol in spelen, net…
-
Leiden we te veel sportkundigen op? Zeker niet, meent Arnold Bronkhorst, onderzoeker bij het Mulier Instituut, in deze column. We hebben immers grote ambities op het gebied van sport en…
-
infographic
Infographic met een vergelijking van de huurtarieven van gemeentelijke sportaccommodaties. Zo ligt bijvoorbeeld voor gemeentelijke sporthallen, sportzalen en gymzalen het gemiddelde verenigingstarief en het gemiddelde commerciële tarief in 2022 hoger…