Kennisbank
De Kennisbank Sport & Bewegen bevat ruim 21.000 publicaties. Niet alleen over sport en bewegen, maar bijvoorbeeld ook over leefstijl en gezondheid. Deze Kennisbank biedt een overzicht van onderzoek, beleid en ervaringen uit de praktijk. Het gaat daarbij om sport als doel en sport als middel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
22.010 publicaties gevonden
-
Elke gemeente is verplicht een Lokale Inclusie Agenda te maken. Hoe doe je dat en wat staat daar dan in? Samen met gemeenten en hun ervaringsdeskundigen ontwikkelde de VNG hiervoor…
-
tussenstand 2013-2016
Stimuleren, ondersteunen en faciliteren, zodat ieder in hun eigen kracht optimaal in het netwerk kan functioneren. Daarom is Drenthe beweegt iets van alle partners samen. Met elkaar zijn wij Drenthe…
-
Drenthe – 12 municipalities and the province – has submitted its bid to become a candidate for the election of European Community of Sport. We have been proud for many…
-
Privatiseren betekent alle veranderingen van de voorzieningswijze van een dienst of goed waarbij de inbreng van particulieren (lees: verenigingen) toeneemt ten opzichte van die van de overheid. Er zijn twee…
-
PPS is een andere manier van werken en heeft gevolgen voor de ontwerpvrijheid, outputspecificaties, de wijze van samenwerking en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Deze zaken vereisen een andere aanpak…
-
Met de DoortrappenRadar zet je de eerste stap om alle lokale organisaties in beeld te brengen die rondom de ouderen in je gemeente, wijk of buurt te vinden zijn. Elke gemeente is…
-
rol en positie van een gemeente in een samenleving van BIG en open data
De overheid heeft een essentiële rol in het vrij beschikbaar stellen van data die door het publiek gegenereerd is. Dit white paper gaat in op deze ontsluiting van data en…
-
Kinderopvang of taallessen in de kantine van de voetbalvereniging? Waarom niet? In Eindhoven is het vanaf vandaag officieel mogelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om dit soort nevengebruik…
-
Vaksecties bewegingsonderwijs zijn zeldzaam in het basisonderwijs. Scholen zijn vaak te klein, hebben weinig ingeroosterde gymuren of zelfs helemaal geen vakleerkracht in dienst. Veel collega’s staan er daarom alleen voor…
-