Spring naar content

Sport heeft direct positieve invloed op je gevoel van welzijn

Uit onderzoek van de HAN blijkt dat elk uur sporten per week gemiddeld zorgt voor een toename van 0,02 punt op een schaal van 0-10 in levenstevredenheid. Een maandelijkse inkomensstijging van €245,- zou dezelfde winst qua gevoel van welzijn opleveren. Daarnaast blijkt dat het effect van sport op welzijn drie keer zo groot is voor Nederlanders die kampen met neerslachtigheid en ernstige eenzaamheid. Aan deze bevindingen is een waardering gegeven om het tastbaar te maken en vergelijkbaar te maken met andere waarden. 

Om deze uitkomsten juist te interpreteren licht de betrokken onderzoeker Jelle Schoemaker graag het onderzoek toe in een webinar. Samen met specialist Femke van der Pal van Kenniscentrum Sport & Bewegen duiden ze wat jij als professional/beleidsmedewerker in de sport of welzijnssector met deze uitkomsten kan. Tom Naberink van sociaal sportinitiatief ‘de Sociale Sportschool’ legt uit hoe hij deze inzichten gebruikt in zijn werk om de impact ervan te laten zien.

Tot slot is er voldoende ruimte om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan over hoe jullie deze resultaten kunnen gebruiken.

Vragen?

Neem contact op via: Femke.vanderpal@kenniscentrumsportenbewegen.nl

Cees Vervoorn opent het webinar, deelt de agenda en licht het onderzoek toe.
Waarom is dit onderzoek gedaan? Waar bestaat het onderzoek uit? En wat zijn de belangrijkste bevindingen? Onderzoeker Jelle Schoemaker neemt ons mee.
Wat kan je met de inzichten en resultaten van dit onderzoek? En hoe maak je er als sportprofessional in je werk gebruik van? Tom Naberink deelt een praktijkvoorbeeld van hoe een sociaal sportinitiatief dit onderzoek benut.
Welke vragen hebben jullie als het gaat over de relatie tussen sport en welzijn? Hoe kijken jullie naar deze resultaten? En ga je dit gebruiken in je werk?
Cees Vervoorn rondt het gesprek af.
Sprekers
Jelle Schoemaker

Jelle Schoemaker is als sport- en beweegeconoom al meer dan tien jaar werkzaam in de sport als onderzoeker, consultant en docent. Hij is verbonden aan het Sports & Economics Research Centre (SERC) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) waar hij in opdracht van sportorganisaties en lokale overheden de maatschappelijke kosten en baten van sport en bewegen onderzoekt.


Tom Naberink

Tom Naberink is docent /onderzoeker bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Naast doceren over en onderzoek doen naar de maatschappelijke impact van sport is Tom ook in de praktijk bezig met allerlei (maatschappelijke) sportinitiatieven zoals Living Labs en de Sociale Sportschool.


Femke van der Pal

Sport heeft vele voordelen. Maar wat levert sport en bewegen dan precies op? Ik volg studies die de maatschappelijke opbrengsten van sport en bewegen in euro’s kunnen uitdrukken of een effect kunnen aantonen en duidt deze via artikelen, producten, door het organiseren van een webinar of in een gesprek met een gemeente. Daarnaast houd ik mij bezig met financiering en betaalbaarheid van de sport.

Praktische informatie

Datum: 22 mei 2024
Tijd: 11:00 - 12:00 uur

Adres:
online

Aanmelden evenement

Deel dit evenement