Actueel
Lees hier berichten over actuele ontwikkelingen en activiteiten waar Kenniscentrum Sport & Bewegen bij betrokken is.
Bekijk ook:
Nieuwe aflevering Kenniscast: bewegen als structureel onderdeel van de zorg
Van de Nederlandse volwassenen met een chronische aandoening voldoet slechts 36% aan de beweegrichtlijnen. Hoe ga je als zorgprofessional het gesprek met hen aan over bewegen? Dat hoor je in deze nieuwe podcastaflevering.
Boymansprijs 2024 voor Stein Mentings proefschrift over ‘pacing’
Stein Menting heeft tijdens de Dag van het Sportonderzoek (DSO) in Vlissingen de Boymansprijs in ontvangst genomen. Hij kreeg die...
Erasmus+ call 2025 voor sport en bewegen geopend
Sinds gisteren is het mogelijk om je aanvraag in te dienen voor het EU Erasmus+ programma 2025. De aanvraagperiode loopt...
Nieuw: toolkit licht verstandelijke beperking in de sport
Ongeveer 1,1 miljoen mensen in Nederland heeft een licht verstandelijke beperking (LVB). Hoe ga je als uitvoerend professional om met iemand met een LVB? Hoe en waarom zet je in voor sport en bewegen voor deze doelgroep? Dit en meer lees je in de nieuwe toolkit.
Recordaantal deelnemers Week van de Motoriek
Afgelopen week organiseerden wij de vijfde editie van de Week van de Motoriek. Het was een geslaagde week met acht webinars, vol met inspirerende gesprekken en nieuwe inzichten. Ruim 2400 professionals deden mee.
Nieuwe podcast: Samen buitenspelen met en zonder beperkingen
Kinderen spelen steeds minder buiten. Dat geldt al helemaal voor kinderen met een beperking. Hoe stimuleer je samen buitenspelen voor kinderen met en zonder beperking? Dat hoor je in de nieuwe podcastaflevering.
Infographic beweegadvies 0-4 jarigen vernieuwd: meer praktische tips
Hoeveel beweging hebben jonge kinderen nodig voor een goede gezondheid? Het advies: laat kinderen veel en gevarieerd bewegen en beperk langdurig stilzitten. Specifieke adviezen per leeftijd vind je in de de infographic met het beweegadvies voor 0-4 jarigen.
Podcast: hoe zet je als gemeente sport en bewegen in om de sociale basis te versterken?
Er zijn grote gezondheidsverschillen in Nederland, die samenhangen met opleidingsniveau. Hoe pakken we die aan? En hoe kan sport en bewegen daarbij helpen? Dat hoor je in onze nieuwste podcastaflevering.
Factsheet zitgedrag Nederlanders: feiten en cijfers op een rij
Veel en langdurig zitten past niet in een gezond sport- en beweegpatroon. Je leest erover in de nieuwe factsheet met de meest recente cijfers over het zitgedrag van Nederlanders.
Een terugblik op Kennisevent EGG 2024: inspirerend en verbindend
Op 8 oktober 2024 vond de vierde editie van het Kennisevent Esports, Gaming en Gamification (EGG) plaats op de H20...